Dušnost

Dobrý den,již sem Vám několikrát psala ohledne svého stejného problému,mam za sebou všechny možná vyšetření,lečím se antidepresivy jiz zhruba pul roku,mam casto silene uzkosti tlaky v hlave a na hrudi a predvsim se mi spatne dycha,klepou se mi ruce mam ztuhly krk,ale jen nekdy tak to nechapu jestli tyhle stavy muzu mit i pri brani antidepresiv,je mi treba 2 tydny dobre a pak spatne i nekolik dni a nevim z ceho prvni sem myslela ze to mam treba jen pred menstruaci nebo po tom kdyz se neceho napiju ale tedka sem mela tyto stavy tyden vkuse a nevim z ceho,chtelo se mi strasne brecet z toho,pani doktorka mi snizila asi pred dvema mesici davku leku brala sem jednu tabletu rano a pul po obede,nyni beru jen jednu rano tak se bojim aby to treba nebylo tim,casto mivam strach z toho ze se udusim pritom je to blbost.dekuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer.Antidepresíva jsou důležité a účinné prostředky ke zmírnění stavů úzkosti a nadměrného smutku- ale jsou jen jistou pomocí, nedokážou člověka definitivně a zcela vyléčit.Takže i při dobře vedené léčbě se dostavují období zlepšení a zhoršení.Proto je nesmírně důležitá důvěra a dobrá spolupráce mezi pacientem a jeho lékařem, který farmaka předepisuje. Neúplná odpověď nebo zhoršení stavu není žádnou ostudou nebo prohřeškem, lékař se na pacienta nezlobí-moc Vás proto prosím, abyste se svou paní doktorkou bez obav konsultovala své pochybnosti, v žádném případě nebudete odmítnuta!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: