Dušnost

Dobrý den,pane doktore. Už asi cca 3 měsíce cítím občas přes den tak velkou únavu a ospalost, že si musím jít lehnout...hodinku se prospím a přejde to...dřív jsem přes den nikdy nespala. Také při sebemenší běžné trošku větší námaze jsem udýchaná,dušná a mám zvýšený srdeční tep okolo 95-100. Běžnou námahou myslím třeba i že vyjdu 10 schodů, nebo v rychlosti něco vařím. Asi před měsícem a půl jsem prodělala chřipku,ta po pár dnech přešla, ale zůstal mi dost silný kašel asi měsíc, kdy jsem vykašlávala hleny. Ted již přes den nekašlu, ale v noci a nebo k ránu mě budí suchý, dráždivý kašel a kašlu třeba i dvě hodiny po chvilkách. Mám sedavé zaměstnání, všude jezdím autem a je pravda, že kondičku a pohybu moc nemám.Je mi 46 let. Bojím se, že může jít o problémy se srdcem nebo rakovina plic, astma. Cholesterol, cukr, EKG, tlak při běžné kontrole u lékaře je v pořádku. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tělo se někdy z chřipky dostává i několik týdnů. Vaše obtíže jsou závažné, ale nespecifické, to znamená, že se z nich nedá dělat žádný věrohodný závěr. Může jít pouze o rekonvalescenci po chřipce, nebo chřipka mohla zpustit další onemocnění např. asthma bronchiale, plicní embólie atd. Bude nutné navštívit svého praktického lékaře, který vás podrobně vyšetří a s ním se domluvíte na dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Alopecie
Články: Alopecie
Alopecie, holohlavost...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: