Ebv a cmv

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu informaci ohledně virů EBV a CMV. Z důvodu zvětšených uzlin na hranici normy (od října 2008) jsem podstoupila krevní testy. V lednu mi bylo zjištěno, že mám vysokou hladinu anamnestických protilátek na EBV (IGG +++). Opakované testy v březnu zjistily, že se nacházím v postakutní fázi onemocnění. Vím matně, že snad v roce 2007 jsem EBV taky dle IGG protilátek někdy měla. Stejně tak nově v březnu jsem měla IGG pozitivní na CMV, který jsem neměla určitě do podzimu 2008 (nechala jsem si jej dělat v létě a vše bylo negativní). Vím, že je to celé zamotané, ale dalo by se odhadnout, zda zvětšení uzlin mohu mít právě od nějaké této infekce? Jiné odchylky v podrobném krevním vyšetření kromě mírné anémie z nedostatku ferritinu nemám. Moc děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, které uzliny máte zvětšené. Uzliny v oblasti krku by takto zareagovat mohly, ale například uzliny v tříslech by se při uvedených infekcích nejspíš nezvětšily. Takže blíže odhadnout se vztah mezi zvětšením uzlin a prodělanými infekcemi podle popsaného nedá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže
Články: Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže
Počátky očkování jako...
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Obavy z umělého oplodnění jsou přirozené, zkuste je ale překonat
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: