Epigastricka kyla?

Muj 19-ti mesicni syn ma na brisku,asi 4cm nad pupikem malou boulicku o prumeru asi 1-1,5cm.Boulicka obcas mizi,kdyz syn hodne place,tak je naopak trosku vetsi.Pediatr nam rekl,ze to nic neni a samo to zmizi.Na zadne jine vysetreni nas neposlal.Chtela bych se zeptat,jestli se muze jednat o epigastrickou kylu a co s tim mame delat?Popripade je-li nutna operace,kdyz je to takove male a synovi je 19 mesicu?

Odpověď odborníka:

Vážená Evo, chápu obavy o zdraví Vašeho syna, sama mám malé děti. Bohužel aniž bych bříško Vašeho chlapečka vyšetřila, nemohu stanovit přesnou diagnózu. S největší pravděpodobností se ale dle Vašeho popisu bude jednat o drobnou diastázu, neboli rozestup přímých břišních svalů, u takto malých dětí je rozhodně nejlepší vyčkat. Vyšetření na dětské chirurgii by přicházelo v úvahu, pokud by se boulička zvětšovala, či zůstávala vyklenutá po celý den. Důvěřujte v tomto Vašemu pediatrovi. Žádná operace Vašemu děťátku nehrozí,

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: