Erekce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz týkající se erekce?? Je mi 41 let a po 20 letech manželství ,které ukončila manželčina nevěra, a kde jsem ke konci vztahu byl o ženy nakažen chlamidiemi ,tak od té doby pozoruji změny týkající se erekce. Do té doby jsem neměl s erekcí žádný problém. V současné době mám partnerku ,která je o 12 let mladší a občas se mi stane ,že před pohlavním stykem se vzruším ,že s erekcí problém nemám ,ale jak má dojít ke styku erekce pomalu pomine. Po několikerém pokusu se mi styk povede a funguje vše ,jak má. Uplyne nějaký čas a nastane zase doba ,kdy se opakuje ten samý problém s erekcí ,že nejdříve je vše v pořádku a poté ,když má dojít ke styku opět erekce pomalu ustupuje. Při dalším pokusu se problém opakuje. Je to hlavně záležitost psychiky ,protože vnímám ,že se na erekci soustředím a mám obavu z dalšího selhání ,které se bohužel záhy dostaví. Vím ,že bych se neměl na erekci soustředit ,protože by se vše mělo odehrávat samo bez zbytečných úvah ,ale bohužel nějak se mi to nedaří. Chtěl bych Vás tímto požádat o nějakou odbornou radu ,jak vyřešit problém v hlavě ,abych při nějakém dalším nezdařeném pokusu zase nad tím nepřemýšlel a mohl partnerku plnohodnotně uspokojit? Nejhorší na tom je ,že už i moje partnerka si dává za vinu ,že není schopna mě natolik vzrušit. Není ani z těch ,které by chtěly problém pomoci vyřešit ,aniž by se naštvaly. Snažil jsem se jí vysvětlit ,že problém není v ní ,ale v mé hlavě. Na to mi jen odpověděla otázkou, proč na to myslíš? Důvod je jednoduchý, mám obavu z dalšího nepovedeného styku,nic víc. Rád bych se tohoto psychického bloku zbavil ,ale bohužel se mi to nějak nedaří a proto jsem se rozhodl položit Vám dotaz a požádat o pomoc. Mnohokrát děkuji za Váš čas a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane JaHI. I když Váš náhled na prvotně psychickou příčinu potíží může být správný, nelze vyloučit, že se na problému podílí i nějaká tělesná porucha. Doporučuji tedy přece jen začít konsultací urologa (event. sexuologa, nejlépe v návaznosti na celkovou preventivní prohlídku praktickým lékařem). I při psychogenní příčině může pomoci použití léků podporujících erekci. Nestyďte se také obrátit na psychologa/psychoterapeuta - v tomto ohledu bohužel těžko dávat nějaké jasné rady na dálku, je třeba osobní kontakt. Přeji Vám brzké zlepšení potíží!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: