Fialová noha

Dobrý den, po čtyřech týdnech jsem byl na sundání sádry z nohy, poté jsem prodělal rtg a posléze mi bylo sděleno, že kost není úplně srostlá, takže ještě budu muset být 3 týdny bez zátěže na nohu a místo sádry jsem dostal elastiku. 1) Lze takto doléčit zlomeninu? 2) Když jsem přijel domů, tak jsem zjistil, že když mám nohu v poloze směrem dolů (sedím na židli či chodím o berlích), tak mi noha červená a jde až do fialova, nebolí. Když tuto nohu položím, tak noha již se dostává do standardní barvy. Na hoře na chodidle mám také dva fleky, které se skládajíc z malých červených teček? Může tento jev být spojen s příliš nedokonalou sádrou? Jak to mám řešit?

Odpověď odborníka:

Nenapsal jste o jakou zlomeninu , od kdy a na kterém místě , se jedná. Po sejmutí sádry se kožní barevné změny dějí, je to většinou výsledek zmenšení žilní komprese a stav se upravuje pohybem, zvýšenou polohou končetiny, ale vždy musí být stav oběhového systému končetiny lékařem vyšetřen. Pokud máte jakoukoliv pochybnost obraťte se co nejdříve na svého ortopeda, abyste vyloučil případné komplikace stran oběhového systému.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x