Gynekologické obtíže

Dobrý den, je mi 24 let a mám hrozný strach z lékařů, na gynekologii jsem ještě nikdy nebyla. Ale obávám se, že se mnou není něco v pořádku. Moje problémy začaly před asi 6 lety, kdy se mi na levém vnějším stydkém pysku objevily malé výrostky, neměla jsem žádný problém, žádné svědění, nic. Asi dva roky na to se mi na levém lýtku objevila krupičkovitá vyrážka, která posléze zmizela. Poté v roce 2010 se mi na pravé noze objevila jakási boule plná hnisu, s tím jsem k lékaři po delší době šla a ten mi pověděl, že je to z důsledku oslabení imunitního systému. Předepsal mi antibiotika, která pomohla a boule zmizela, ale asi za dva měsíce se znovu objevila na krku a na hlavě. Znovu jsem měla antibiotika. Do roku 2013 se zdálo vše v pořádku, ale poté si můj přítel všiml, že výrostky, co dříve vyly jen na levém pysku se rozšířily i na pravý, tentokrát spíše v podobě bílých váčků. K tomu mě začala občas hrozně svědit pokožka hlavy, ale jiné problémy, co se týče intimních partií, zdá se nemám. Vyčetla jsem na internetu, že by to mohlo být přemnožení kvasinek v pochvě, tak jsem zkoušela protikvasinkovou dietu, doplňky stravy proti kvasinkám, ale zdá se, že nic nezabírá. Mám stálého přítele, který mě nutí k prohlídce, ale já se k lékaři hrozně bojím. Myslíte, že to mohu vyléčit i sama? Děkuji za radu. A.

Odpověď odborníka:

Podle popisu není možno stanovit diagnozu, a tím pádem ani nasadit léčbu ale rozhodně se nemůžete vyléčit sama ,je zcela nutné gynekologické vyšetření a pravidelné sledování. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x