Hemoroidy ???

Dobrý den, pani doktorko. Mám už tři a pul roku bolesti břicha - hlavně po jídle a po stolici. Střídají se období, kdy je to klidnější a kdy horší. Byl jsem na opakovaných vyšetřeních jako fibroskopie, kolonoskopie, enteroklýza,CT břicha, CT břišní aorty, sonografie, CT páteře, rentgen,endosono pankreatu atd. - vše s negativním nálezem. Takže to je vedené jako dráždivý tračník. Až v roce 2011 mi našli při kolonoskopii vnitřní hemoroidy. Nicméně poslední tři měsíce se mi problémy zhoršili. Přidalo se i hubnutí, únava a bolesti břicha trvají delší dobu než předtím. Taky se přidalo i občasné krvácení při stolici..jasně červená krev - hlavně na papíře, ale ne velké množství. Tudíž jsem navštívil ihned gastroenterologa před dvěmi týdny...byl jsem opět podroben fibroskopii, kolonoskopii, krevním testům atd. Vše v pořádku.. Při kolonoskopii se opět potvrdili vnitřní hemoroidy a ještě jsem byl odeslán na octreoscan na radioaktivní medicínu (tam jdu za týden). Můj dotaz zní: je možné, že by i při kolonoskopii nepřišlo na nějaký druh nádoru např. tlustého střeva nebo to není možné?dost mě to znepokojuje...ta krev jestli je náhoda při mých obtížích nebo si myslíte že tam může být i něco "skrytého", co by kolonoskopií nebylo vidět? Za odpověď a váš čas předem moc děkuji. Je mi 28 let. S pozdravem H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Honzo. Krev ve stolici jasně červené barvy po defekaci a v malém množství pochází zcela jistě z hemeroidů. Krvácející tumor konečníku by byl zcela jistě nalezen jak kolonoskopicky. tak při vyšetření CT. Byl jste opakovaně podrobně vyšetřen stran zažívacího traktu a nikde se příčina Vašich potíží nenašla. Samotné hemeroidy nespůsobují ani bolesti břicha, únavu, ani hubnutí. Proto je na místě pátrat po příčině na úrovni celého organizmu - a vyloučit systémové onemocnění, jako např. vaskulitídu, poruchu funkce štítné žlázy, feochromocytom... Vyšetření octreoscanem odhalí drobné tumory, které se nezobrazli při kolonoskopii, usg či CT vyšetření. Předpokladám, že Váš ošetřující gastroenterolog vyloučil Crohnovu nemoc a ulcerózní kolitídu. Pokud bude i vyšetření octreoscanem negativní, bylo by vhodné, aby Vás gastroenterolog odeslal na podrobné interní vyšetření...

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: