Hemoroidy a koloskopie

Dobrý den, je mi 22 let a už 10 let mám problémy s hemoroidy. Hemoroidy mívá několik příbuzných z matčiny strany a otec. Dříve jsem někdy krvácela (jednou i ve 12 letech), ale teď krvácím už čtyři měsíce v kuse. Krev je jasně červená, a to na papíře i v míse. Defekaci provází velké bolesti. Na zácpu trpím od narození. Až dnes jsem byla u lékaře, kde rektoskopie zjistila vnitřní hemoroid a anální fisuru. Přesto musím na koloskopii. Mám se obávat něčeho vážnějšího, když nikdy nemám průjem ani změnu defekačního stereotypu, mám chuť k jídlu, nehubnu a nemám žádné problémy s trávením? Myslíte, že by byl velký hazard s vlastním zdravím, kdybych na toto vyšetření nešla, případně si nechala určitý čas na rozmyšlenou a věnovala zatím pozornost režimovým opatřením, která jsem dosud zanedbávala? Děkuji. Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledku koloskopie bych se na Vašem místě nijak výrazně neobávala, je však vhodné na toto vyšetření jít, aby byla jistota, že příčina krvácení skutečně nepochází z vyšších oddílů střeva, než dokáže vyšetřit rektoskopie. (Mohou tam být třeba polypy nebo střevní výchlipka nebo zánět.) Při koloskopii by se také možná dal případný zdroj krvácení rovnou ošetřit, i proto je vhodné vyšetření podstoupit.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: