Hemoroidy?

Dobry den. Ja 26 let váha stabilní spise se zvyšující. Anamnesa v rodině bez nádorových onemocnění. Odeslán od prakt. Lékaře do nemocnice kvůli Jasne červené krvy na toal. Papíře (1-2) do měsíce. Provedena rektoskopie.. Do 15cm bez nalezu růžová sliznice..primes stolice rušil vyšetření... Anus s nálezem 3 hemeroidu 1st... Na jednom znich provedena bar ligace a odeslán domu, při potížích dalsi ligace... Druhy den večer ze mě vypadl nějaký Jasne cerveny cucek patrně s černou malou gumičkou asi odpadl uzel..(spousta sražené krve na papíru) od té doby bolest na ústupu... Bohuzel před 3 dnem a opět cerveny cucek ..Dnes ráno tmavý cucek sražené krve smíšený na začátku ve ztvrdlé stolici(taková zátka) jinak vyprazdňování bez větších problemu.. Jen občas ta zátka na začátku stolice... Jedna se o komplikace barr ligatury? Je třeba okamžitě informovat proktologa, nebo dochází ke zhojeni( jsem 9dni po zakroku) a ta srazena krev ve stolici mě dělá vrásky, předtím to nebylo! Nemam požádat proktologa o dodatečně kolonoskopii? Nemůže byt problém výše ve střevech? ... Bylo mě řečeno ze na můj vek 25 a anamnesu v rodině jsou ME obavy z karcinomu střeva a rekta liche... Dekuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Zdeňku. Podezření na rakovinu tlustého střeva bych nikdy nebagatelizoval, nicméně ve Vašem věku a anamnéze je opravdu méně pravděpodobná. Myslím si, že Vaše problémy opravdu souvisí se zákrokem. Chvíli to trvá, než se tkáně opět zahojí, může i opakovaně docházet k menšímu krvácení anebo poruchám pasáže stolice. Přesto, máte-li jakékoliv pochybnosti, doporučil bych zavolat svému proktologovi a poradit se přímo s ním. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hemeroidy | Od: Libor | 10.12.2014 16:52
Vyzkoušej Hemostop, mě vždycky pomůže:)
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x