Hernie disku c6/7 v kontaktu s kořenemc7 vlevo

Dobrý den, moc Vás prosím o Váš názor na výsledky MR. Z nemocnice mě poslali domů, že to není na operaci, jelikož akutní příznaky trvají teprve 14 dní. Známý známého neurochirurg má opačný názor, že je třeba co nejdřív operaci podstopit.Proto bych ráda slyšela i názor třetí osoby. Dle MR: V etáži C3/4 plošný posun ploténky s levostrannou převahou, hloubky max 4 mm. Levostranné neuroforamen méně prostorné. V úrovni C4/5 mělký dorzální posun ploténky. V etáži C5/6 dorzální posun ploténky o max 3mm, s útlakem vaku plen, Ap rozměr páteř. kanálu zde pouze 9 mm. V etáži C6/7 levostranná, téměř foraminózní hernie disku do hloubky až 7mm, v kontaktku s kořenem C7. Je mi 36 let. Děkuji Vám mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nespecifikujete, jakými obtížemi trpíte. Pokud by docházelo ke ztrátě síly svalové horní končetiny a navzdory infuzní léčbě, nebo obstřikům nedošlo k obnovení funkce svalů (ve Vašem případě by se jednalo o triceps), bylo by vhodné operovat ihned. Pokud trpíte pouze subj. obtížemi, tj. bolestí, můžete vyzkoušet konzervativní léčbu a pro operaci se rozhodnout případně později. Vzhledem k víceetážovému postižení navíc není jasné, jak by se páteř zachovala po operaci nejvíce postiženého segmentu (C6-7), zdali by nedošlo např. ke zhoršení v ostatních segmentech. Proto bych v případě bez neurologického postižení volil v počáteční fázi několika týdnů až měsíců konzervativní léčbu, zejména RHB.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: