Hlasivky

Dobrý den, celý život mám takový chraplavý hlas a když jsem někde na nějaké akci, třeba svatby, koncerty apod tak většinou další den nemohu moc mluvit. Kamarádka mi tuhle řekla, že bych mohla o hlas přijít úplně. Je to možné i přesto, že takový hlas mám od malička?

Odpověď odborníka:

Dobrý den , pokud máte od dětství potíže s hlasem, zřejmě jej používáte nadměrně a nesprávným způsobem, často se hlasové návyky dědí od rodičů a máme je zafixovány a těžko se v dospělosti přeučují. Po nadměrné hlasové zátěži může dojít přechodně i ke ztrátě hlasu , tzv. afonii, ale většinou se jedná o krátkodobou záležitost. Určitě je vhdoné, abyste navštívila ORL lékaře nebo foniatra, aby zhodnotil nález na hrtanu a hlasivkách a určil léčbu nebo hlasovou reedukaci k navození správného hlasu.

MUDr. Marcela Vykydalová
MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Foniatrie
Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x