Hlasivkové uzlíky

dobrý den, mám asi dva měsíce hlasivkové uzlíky. Jelikož ještě kojím, dle rady dr jsem jen inhalovala vincentku, šetřila hlas, žádné léky. Po této léčbě tam stále jeden zůstal, nyní chodím na orl amb na " zástřiky". Doktorka mi řekla, že tomu dává 30% šance, že zanikne, jinak prý mě čeká operace. Zajímalo by mě, zda je operace opravdu nutná, co by se stalo kdyby tam uzlík zůstal delší dobu( roky ), jestli se to bude zhoršovat nebo vracet. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to vám nikdo neřekne, jak bude uzlík v budoucnu reagovat, hlasivka je sval a pokud jej nepotřebujete profesionálně /např.se neživíte zpěvem/, pobavte se s lékařkou o tom, že byste operaci spíše odložila a domluvte se s ní třeba na pravidelných kontrolách podle jejího uvážení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: