Hlen po stolici

Dobrý den, je mi 22 let a s odstupem cca 2 měsíců jsem po stolici pozorovala na toaletním papíře slabounký lepkavý film, snad hlen. Jsem velká panikářka (léčím se na psychiatrii), a proto jsem požádala o test na okult. krvácení, s odstupem týdne byl 2x provedený test negativní. Doufám, že v mém věku by to nejhorší, co by to mohlo být, byl polyp. Chtěla bych se zeptat konkrétně na vilózní adenom, o něm jsem se dočetla, že dochází vytékání hlenovité tekutiny z konečníku. Rozumím tomu tedy dobře, že tento adenom nekrvácí, a proto jej ok test neodhalí?Také by mě zajímalo, zda je tímto myšleno samovolné vytékání i mimo stolici, zda se může jen jednou objevit hlen a víckrát ne či je to dlouhodobé vytékání. Konrétně by mě zajímalo, zda může být onen slabý snad hlenovitý film, který se mi 2x po stolici na papíře objevil právě projevem tohoto typu polypu. Jaký postup byste navrhoval/a?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže pravděpodobně naznamenají vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně vyřešila vaše obavy je kolonoskopie. Hlen ve stolici může také být při nespecifických střevních zánětech.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: