Hluboká žilní tromboza

Před třemi týdny mi byla diagnostikována trombóza v leve noze. Dle ultrazvuku ji mam jen v lytku. Ihned jsem si začala pichat Clexane 8000, k tomu začala brát Warfarin 5 mg. První kontrola Quick 3.68. Clexane jsem tedy vysadila, nyní beru jen Warfarin. Chtěla bych vědět, zda je i přes to, že jsem byla hned ředěna, možnost, že se mi tromb dostal do plic, zda stále hrozí riziko plicní embolie? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Riziko plicní embolie při účinné antikoagulační léčbě je velmi nízké. Ale v případě klinických příznaků jako bolest na hrudi, dušnost, kašel, byste měla zajít na kontrolu na interní ambulanci. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: