Hmatná rezistence v levé polovině břicha

Před 7 dny jsem si nahmatala nějaký útvar v levé polovině břicha asi v úrovní pupku. Je podlouhlý, asi 8 cm dlouhý a 2 cm široky, nebolestivý. Další potíže nemám. O co se může jednat? Mám strach, že může jít o onkologický problém. A ještě větší z různých vyšetření. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Hano, bohužel takto Vám bohužel nemohu říct, že o nic nejde, budete se muset svému lékaři ukázat. Může se jednat o kýlu, může se jednat o naplněné střevo, tukový nádor ve stěně břišní, ale i o vážnější diagnosy. Rozhodně se ale nestrachujte dopředu! Vyšetření se dopředu nebojte, vždyť původ útvaru se třeba objasní na obyčejném ultrazvuku, na který Vás jistě Váš lékař pošle. Hned zítra se do toho pusťte, at máte jistotu, o co se jedná.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: