Hnědý až krvavý výtok

Dobrý den, již čtvrtý den mě trápí hnědý nyní již více krvavý výtok. Je mi 23 let a pár let již beru hormonální antikoncepci. Dva měsíce jsem musela brát prášky v kuse bez pauzy na menstruaci kvůli zapomenutým pilulkám podle instrukcí v příbalovém letáčku. Menstruaci bych měla mít až za nějakých 20 dnů, proto mě střídavě silný výtok vyděsil, nikdy předtím se mi to nestalo. I když nepociťuji jiné příznaky těhotenství, tak jsem si raději udělala test, který vyšel negativně. Budu ráda, když mi poradíte, co by to mohlo být. Velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Krvavý výtok může být způsoben zánětem. V tomto případě je ale většinou doprovázen svěděním, pálením a zarudnutím v oblasti zevního genitálu. Další důvodem může být nepravidelnost v užívání antikoncepce. Pokud tedy nemáte příznaky zánětu, používejte antiko pravidelně dále a počkejte.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: