Hnědý flíček

Dobrý den, velice děkuji za rychlé odpovědi. Již jsem Vám dnes psala ohledně rady týkající se kožních obtíží, které mi byly dnes zjištěny kožní lékařkou. Ráda bych se ještě zeptala na jeden problém, se kterým jsem se dnes zapomněla v ordinaci poradit a předem se omlouvám, že Vám píši takhle nadvakrát, ale uvědomila jsem si to až nyní. Asi před 8 lety, jsem se střihla štípačkami na nehty do nehtového lůžka vedle nehtu u nohy a od té doby se mi tam na kůži vytvořil podélný celkem tmavý hnědý flíček (jako piha), který však nemizí. Myslím si, že se nijak nemění. Může se toto po prostřihnutí kůže objevit nebo se to nestává? Není to nebezpečné? Čím je to zapříčiněné, je potřeba, abych s tímto navštívila lékaře? Velice Vám děkuji za odpovědi, moc si toho cením.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, půjde o nahromadění pigmentu, nebezpečné to nejspíš není, ale na kontrole se svěřte lékaři (kožnímu), aby tento artefakt také prohlédl a řekl vám k tomu svůj názor. Já bez toho, abych mohla na vlastní oči skvrnku uvidět, soudit nemohu, to není jen z popisu a mechanismu vzniku možné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Články: Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Internet jako samozřejmá...
Bronchiální astma
Články: Bronchiální astma
Bronchiální neboli...
Sexuální praktiky, u kterých (ne)hrozí nákaza žloutenkou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: