Hnisavé boule pod kůží

Dobrý den, dlouhá léta mne trápí hnisavé boule na těle ( obličej-spánky, brada, a v tříslech - to jsou prý atheromy a za ušima též atheromy, též mám dva teď klidné atheromy kolem konečníku) někdy je to velmi svízelné pane doktore. Nevím, jak je možné, že lékaři které jsem navštívila buď mávnou rukou, řeknou - to má každý, jeden mi dokonce doporučil solárium a hodně sexu... Z boláků se nikdy nedělal stěr, prostě nevím jak k tomu paní doktorku donutit, když mi vysvětluje, proč je to zbytečné a napíše mast s antibiotikem bez jakéhokoliv vyšetření, po které se to většinou zhorší. Pane doktore, nepíšu o nějakých dvoumilimetrových bouličkách, ale o velkých bolácích, někdy i v průměr pětikoruny, která když praskne, je v ní spousta hnisu a zůstane po ní kráter, mnohdy ještě i kráter z druhé strany boule, úplné choboty v tříslech mám. Protože je můj syn pracuje v nemocnici, musela jsem ho požádat, zda by šel odebrat vzorek krve a zjistit možnou příčinu mých potíží. V základním vyšetření je to takto : ( zjistil se pouze vyšší cholesterol 6,7 a HDLC 1,94 a LDLV 4,47, pak nějaké MPV 8.0) dělaly se jaterní testy, krevní obraz, hormony- vše až na v závorce uvedené bylo v normě. Ale nedalo nám to, přeci se takové boule nedělají jen tak, chci se jich zbavit! A tak se přistoupilo na další testy - imunologické, protože můj bratr je celiak napadlo mne, že je tu dědičná dispozice. Celiak nejsem, ale testy vyšly asi ne moc dobře, trochu se děsím, paní doktorka je hematoložka, není má lékařka a bavila se o tom pouze se synem, prostě dojde k dalšímu odběru, který bude putovat na genetiku do Prahy. Jen Vám nastíním, co bylo v testech mimo normu - Autoimunita- ANA- jemná zrnitá jaderná fluorescence, ASMA vyšla pozitivně a nespecif.střevní záněty ASCA IgA IF slabě pozitivně. Pane doktore, prosím, co to znamená, asi bych to našla na netu, ale nechci se na to takto soustředit, asi bych si to špatně interpretovala a proto Vás moc prosím jakým směrem by se měla ubírat léčba, při takovém nálezu (nebo jaká další vyšetření) chci jen, aby mi zmizely boláky! Jiné problémy nemám. Nemám ani nadváhu, žiju docela zdravě, nejím tučné, smažené, piju pouze vodu, žádné limonády ani džusy, cvičím- dlouhé procházky, kolo, cviky na svaly. Kafe je můj hřích a pár cigaret za den k tomu. Tři dny po odběru jsem dostala virózu od syna i s kašlem-ten jsem neměla aspoň tři roky. Nemám žádné vaginální infekce, nikdy mi nediagnostikovali mykózy - v tomto směru bez potíží. Trpím nadýmáním po čerstvém pečivu. V 18 letech jsem prodělala mononukleózu, nemám krční mandle. Nechytím ani chřipku a to pracuji s lidmi, pouze od syna chytnu vše, co si domu donese. Prosím poraďte. Děkuji mnohokrát. SB.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Simčo! Aterom vzniká zhnisáním zadrženého obsahu kožních žlázek. K jejich vzniku může přispívat jak změněná činnost žlázek (potíž s vyprázdněním hustého sekretu), tak třeba nedostatečná imunitní odpověď. Laboratorní vyšetření, které zmiňuejte sice naznačují, že Vaše tělo má sklon bojovat samo se sebou, ale podle mírné pozitivity nelze soudit na další. Na místě jsou jistě podrobnější krevní testy, doporučil bych i koloskopické vyšetření. S opakujícími se boláky na dálku nejsem schopen poradit. Pravděpodobně existují možnosti jak omezit jejich výskyt nebo i zastavit jejich tvorbu, ovšem ke zvažování podobných možností bych Vás musel vidět a vyšetřit.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rada | Od: anna | 13.7.2010 05:03
dej do googlu slova absces hnis konečník. vyhodí ti to docela dobrou diskuzi na doktorka.cz nebo jak se to jmenuje. dobry rady, myslim.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: