Horečka

  • Dotaz od: Filipovicová
  • Publikováno: 19.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, má dcera 12měs. má již čtvrtý den horečky 38-39°C po odečtu v konečníku. Příznaky naclazení, žádné. Vyšetření ORL bez nálezu. Rozbor krve ... zvýšené leukocity, CRP. Léčba - Nurofen v kombinaci s Paralenem. Horečky přetrvávají. Naordinován CEFZIL. 5hod. momentálně bez reakce. Dotaz: Je možné považovat horečku pouze za obranu organizmu? Nehrozí při dlouhotrvající horečce zánět mozkových blan nebo jiné komplikace? Dá se něco zanedbat? Chuť k jídlu má, průjmy nejsou, pouze únava. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, horečka vašeho dítěte je celkem vysoká, ale na druhou stranu je přirozené, pokud má dítě nejakou infekci. Důležité je, že ani po nasazení antibiotik teplota neklesá a vy píšete jen o ORL vyšetření. Určitě je nutné pomýšlet i na možný zánět plic a event. i další příčiny horečky. Jak se obáváte, jestli horečka nemůže vyvolat zápal mozkových blan, tak k tomu dojít nemůže tímto způsobem. Horečka sama ale může být přítomna při zápalu mozkových blan. Horečka je příznak, tedy to, co pozorujeme nebo měříme, není to příčina. Ovšem je také pravda, že velmi vysoká teplota může být příčinou například křečí, takzvaných febrilních křečí. Určitě se obratťe ihned na svého pediatra.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x