Horší stav po atb

Dobrý den, před déle než týdnem jsem si myslel že jsem nastydnul. Změnil se mi hlas, takový spíše hlubší. Nicméně jsem tomu nepřikládal velkou pozornost protože jsem se cítil zdráv. Bez kašle, rýmy, bolesti v krku. Hlas se mi postupně vracel ale pro jistotu jsem šle ke své praktické lékařce. Poslechla mě, podívala do krku, udělala výtěr a rentgen dutin. Načež mi byl indikován (bylo mi řečeno) zánět dutin, ale prý to není nic šíleného. Z výtěru z krku jsem obdržel výsledek citlivost na penicilin. Výsledky jsem neviděl, ale dlouhodobě mám opakované zkušenosti se streptokokem. Načež jsem tedy v pátek začal s braním ATB Duomox 1000 14 tbl. po 12h jednu. Dnes mám v sobě celé plato, tzn 7 tbl. Smrkám, prskám, mám ucpaný nos. Hlas stále není takový jako když jsem zdravý. Mám kontaktovat svou prakt. lékařku. Nejsem si jistý zda jsou ty ATB vhodné, zkrátka účinné. Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že by bylo vhodné zajít dříve na kontrolu,Vaše paní doktorka může spolupracovat s ORL lékařem.Duomox je skvělé antibiotikum většinou pro respirační infekty velmi vhodné,jen s dutinovým systémem je někdy kříž-vytvoří se zde ohraničený prostor špatně komunikující,tedy i s omezeným průnikem léků.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: