Hrudník

Dobrý den, mé jméno je Jiří Bělka, je mi 18 let, a už od malička mám vystouplé tělo hrudní kosti a mečovitý výběžek, chci se jen zeptat, jak lze tuto nepříjemnou závadu na mém hrudníku minimalizovat. Od malička se věnuji sportovní gymnastice na vrcholové úrovni, ale i přes všechnu svou dřinu nemohu tento problém vyřešit. Sportovní lékař mi řekl před asi 5ti lety, že to záleží na mě, že mi dorostou prsní svaly a vše se srovná, ale i po své maximální snaze nevidím moc velké výsledky. Prosím o radu, s velkým a upřímným díky Jirka

Odpověď odborníka:

Tato vystouplá hrudní kost je převážně vada kosmetická, která se poněkud může upravit růstem, u vás ale již v tomto věku minimálně, Poněkud se ukryje mohutnějšími prsními svaly, ale odstranit lze jen operací, která se v poslední době doporučuje jen naprosto vyjímečně, protože nález nepůsobí žádné funkční, dechové, potíže. Myslím, že byste měl pravidelně cvičit a pokud možno, i když jsem nález neviděl, pustit z hlavy starosti s vaší hrudní kostí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hrudník | Od: Jirka | 22.11.2011 18:22
Tréninky 6x týdně a občas i
dvoufázové, takže
pravidelně trénuji, dokonce
možná až moc.O operaci
jsem uvažoval, ale nemám
jinou možnost než o ní
přestat přemýšlet, neboť
známí mi to rozmlouvají, to
samé mi říkají i rodiče, jenže
oni nevědí jak se cítím když
si v létě sundám tričko, mám
sice hezky tvarované tělo,
ale ten hrudník mě zraňuje.
(stydím se za něj).
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x