Impetigo nebo furunkl

Dobrý den, byl jsem nedávno u svého kožního lékaře, který stanovil jako diagnozu impetigo nasadil dezinfekci, fucidin mast a xorimax cefuroxium axetili jako antibiotika dvakrát denně. Nechci si hrát na odborníka, který díky internetu je všeznalým, ale více mi sedí jako diágnóza http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nezit-nebo-hluboky-vred-36261 a po přečtení i dalších článku se to potvrzuje, i na fotkách to nepřipomíná impetigo. Otázka je na na místě. Léčí to můj kožní správně? I pokud by to nebylo čistě teoreticky impetigo? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Impetigo i furunkl ( či jiné hnisavé kožní záněty) jsou bakteriálního původu, takže léčba je vpodstatě velmi podobná. I kdyby se nejednalo o skutečné impetigo, léčba bude mít dobrý efekt.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: