Impetigo - recidiva

Dobrý den, partnerka prodělala impetigo, řádně se léčila 14 dní antibiotiky a vyléčila se =) Ale je to vášnivá sportovkně a hned po dobrání ATB začala trénovat jak šílená, aby dohnala, to co zameškala. dotaz 1) Může tímhle jednáním dojít k recidivě onemocnění? dotaz 2) Kdyby se jí to vrátilo, tak to je ihned infekční? Nebo je tahle nemoc nakažlivá až po nějaké době po tom, co se ukážou kožní projevy? Ptám se protože s tou holkou skoro každý den dovádím v posteli (sexuálně) Díky =)

Odpověď odborníka:

dobrý večer, ad 1- nemůže, je to infekce , musela by se zase setkat s infekčním agens ad 2- ano , pokud se ukážou puchýřky a mokvání nebo stroupky - tento stav je kontaktně infekční s pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: