Infekce helicobacter pylori v těhotenství

Prosím Vás o radu. Mám občasné bolesti břicha - vždy po jídle a reflux. Jsem těhotná v 17tt, tak je to možná tím, ale nechci nic zanedbat a chtěla jsem se zeptat na infekci Helicobacter pylori. Ve 12tt jsem měla zánět močových cest, se kterým jsem se léčila 7 dní antibiotiky Zinnat 250mg. Chci vyloučit jako příčinu mých obtíží nákazu H.pylori a proto jsem se chtěla zeptat, jestli je možné pokud bych ji už během braní těchto antibiotik měla, abych byla jimi přeléčena i na tuto infekci. Děkuji za odpověď. Zuzana

Odpověď odborníka:

Zuzano, uvedená antibiotika v monoterapii neléčí helikobakterovou infekci. Léčení probíhá 2kombinací antibiotik a omeprazolem (např. Helicid). V těhotenství se helikobakterová infekce léčí zcela ojediněle, protože léky mohou mít negativní účinky na plod. V těhotenství, pokud máte obtíže, je vhodné jíst častěji po malých dávkách, nedráždivou stravu. Poraďte se s gastroenterologem, který zná váš nález na žaludku a trávícím traktu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
Jak dlouho trvá cesta k miminku
Články: Jak dlouho trvá cesta k miminku
Pokud se chystáte na umělé...
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Články: S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Schizofrenie je závažné...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: