Infekce helicobakteru pylori

Dobrý den, paní doktorko, před třema roky-v 47lety, jsem prodělala zánět jícnu,gastroskopické vyšetření to prokázalo. Následovala léčba Helidesem vcelku úspěšná.Přesto mívám občas tlak až svírání na hrudi.Koncem roku jsem měla akutní divertikulitidu,kolonoskopie potvrdila nález.Léčba Xorimaxem pomohla.Lékař našel divertiklů více a dále ještě infekt v séru Helig.pylori IgG-128U/ml.Mám stále nespecifické problémy s trávením,bolesti na hrudi,časté chození na stolici,plynatost...8let mám kopřivku z nezjištěné příčiny, ne alergie-vyšetřena na alergologii a imunologii.Denně užívám antihistaminika!Domnívám se,že příčinou svědění kůže může být infekcí helikobakter pylori.Na gastroenterologii po zjištění nálezu HP lékař pouze zvolal: zase ATB!A nijak to dál neřešil...Ale já prakticky ATB neužívám.Poraďte,prosím, jak mám dále postupovat.Nechci mít infekci HP v žaludku.Co když je i příčinou mé kopřivky? Mnohokrát děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná pouze o zánět jícnu léčba Helidesem postačí. Pokud je prokázána infekce Helik. pylori je dobré to přeléčit dvojkombinací ATB. Tím možná chtěl chirurg naznačit, že budete užívat ATB, nevím zda Vám tehdy byla nasazena. Hodnota IgG značí jen to, že jste se s Helik. pylori někdy setkala.Zda probíhá aktivní infekce, by nejlépe prokázala opět gastroskopie. Poraďte se s praktickým lékařem nebo gastroenterologem. Zda kopřivka s HP souvisí se nedovedu vyjádřit.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: