Infekce mazove zlazy

Dobry den, chtěl bych se zeptat, pred nedavnem se mi zvětšila jedna mazova zlaza na penisu, a ja blbec nez sem si o tom něco přečetl, tak sem se ji pokusil vymačkat.. Bohuze se to jeste zhoršilo a ted je to jeste větší a pravděpodobně to bude bakterialni zanět. (viz foto). Chtěl bych se zeptat jestli je nutne s tim zajit k lekari , lebo mam trochu strach, pokud to neni zcela nezbytne. Zkouším si dávat horkou koupel a začal jsem si to mazat mastí Bactroban. Mám to takto teprve první den, ale chtěl bych mit jistotu zda je nutny zasah lékaře. Děkuji Tomáš.

Odpověď odborníka:

Určitě pokračujte v ošetřování bactrobanem a asi by bylo vhodné propíchnout ten absces sterilní jehlou a šetrně vypustit hnisavý obsah. K lékaři zajděte v případě zhoršení - velké bolesti a zarudnutí v okolí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: