Infekce slinivky břišní

Dobrý den, přítel měl infekci slinivky břišní a tvrdí mi, že už jí tam nemá, ale já mám o něho strach, protože mu břicho vydává takové divné zvuky, tak jestli to neni zrovna od slinivky. Neměl žádnou operaci, jen bral nějaké prášky, které už teď nebere, alkohol už nepije, ale dietu rozhodně nedrží. Může se mu infekce zase vrátit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Infekce kdekoliv v těle se může vrátit, tak, jak se může vrátit rýma nebo angína. Otázka je, jestli víte s jistotou, že měl infekci slinivky. To je totiž velmi vážné onemocnění, léčené za hospitalizace a často vyžadující operaci. Nešlo spíše o nějaký lehčí zánět nebo podráždění ?? Dietu by měl mít v každém případě. Těžko Vám poradím podrobněji, protože nemám k dispozici laboratorní výsledky, ultrazvuk, léky, které byly nasazeny atd.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: