Ivf, těhotenství, utrogestan a potrat

Dobrý den. Mám jen takový dotaz. Byla jsem na umělém oplodnění, následně jsem začala dle rady lékaře brát utrogestan 6 tablet denně. Prý stačí brát jen 15 dní pak už ne. Těhotenský test byl pozitivní. 15. den jsem tedy vysadila utrogestan naráz dle rady lékaře. Druhý den mi přestaly těhotenské nevolnosti, přestaliy mě bolet prsa. Cítila jsem že se něco děje. Další den hned ráno jsem začala špinit, následně jsem jela do nemocnice, byla jsem hospitalizována, nicméně nastal potrat. Chtlěa bych se zeptat. je možné že potrat mohl vzniknou vysazením 6ti tablet utrogestanu naráz? do té doby mi nic nebylo. Děkuji moc za Váš názor, krásný den Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysazení tablet Utrogestanu zcela určitě nebylo příčinou potratu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: