Jazyk a léčba antibiotiky

Dobrý den, chtěla bych se vás zepat. Bolelo mně v krku a lékařka mi napsala antibiotika Duomox. Tyto léky jsem musela po 5 dnech přestat brát, neboť se mi objevila alergická reakce na obličeji červené fleky a v krku a na patře červené fleky. Teď po dvou dnech mně bolí v krku a mám vzadu na jazyku takové červené výrustky. Chci se zeptat je to nějaká reakce na antibiotika nebo je to nějaká nemoc.... Je fakt, že jsem stále nachlazená mám rýmu, kašel a bolest v krku.... K tomu mám i nepříjemný pocit na dásních je to pocit jako by člověk vypil vařící čaj tak reakce potom. Hodně nepříjemné. Teď používám šalvěj a doufám, že to není nic vážnějšího. Prosím jen o info co si myslíte. Děkuji. Hezký den Silvie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže nedoško k výměně antibiotik, ale pouhému vysazení Duomoxu již po pěti dnech léčby, může se jednat o pokračování infekce, s malou pravděpodobností do úvahy připadá i onemocnění infekční mononukleózou. Každopádně je namístě kontrola u vašeho praktického lékaře.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: