Jednou za několik měsíců ...

Jednou za několik měsíců únava, suberfilie, odpočinu, přejde samo (po týdnech), někdy na PN. Vysoká sedimentace, vysoké CRP, ale nic nebolí. Jen zvětšené uzliny a úúúúúnava. Jsemod 5.3 na PN, vůbec se to nelepší, beru Meloxycam. Chronický zánět štítnice 125mg denně, EBV, Toxo, vysoká hladina dlouhodobých protilátek, chlam. anamnestický....starám se o opuštěné kočky, občas chytím microsporum canis - to je tou oslabenou imunitou. HIV negativ. Četla jsem o CMV, ale ten se stejně nedá léčit a já potřebuju, aby mně bylo lépe. Gyn OK, podrobná prohlídka, protože nemůžu otěhotnět, Zuby prohlídka v lednu. V hlavě memimgokéla = migrény, léčba v ambulanci bolesti. Chci a musím chodit do práce, mám svoje koníčky, potřebuju být zdravá ! Cvičím jógu, jím hořčík, mám hladinu Sodíku dlouhodobě pod normálem, draslíku na hranici, mívám křeče. Teď ber ještě Bk, B11, Actimel....už nevím co mám dělat. Mám zase 38 a zítra jdu do práce. Ted mám navíc mějakou virózu, nemyslím,že je to ta základní nemoc, jen důsledek oslabení organizmu. Prosím, pomozte mně normálně žít. Výška 173, váha 63 - stoupá od té doby, co mám hypothyreozu, 37 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kromě hypotyreózy, která je u Vás zřejmě dobře ošetřena, je příčinou obtíží pravděpodobně, soudě podle toho, co píšete, chronický zánět - vysoké CRP a vysoká sedimentace. Existují tzv.fokální (ložiskové) infekce, které mohou dlouhodobě působit kolísavé zdravotní obtíže, jaké popisujete. Ložisko může být bakteriální nebo parazitární (málo pravděpodobné, ale možné) a může být kdekoli v těle. Není proto od věci pátrat po možném ložisku infekce (znovu výtěry, sono břicha a ledvin, nebo i podrobné urogynekologické vyšetření apod., dle stavu a nálezů, případně další vyšetření) a snažit se ho cíleně zlikvidovat (léky nebo i operativně - podle toho, co by bylo zdrojem obtíží). Jinak je vhodné provést podrobné interní vyšetření, aby se vyloučila jiná zánětlivá onemocnění a stavy, které způsobují nárůst sedimentace a CRP+únavu, teploty a další Vaše obtíže. Toto "pátrání" se prování na interně a/nebo oddělení infekčního lékařství. Vy sama se snažte nepřecházet žádné akutní infekce, vše poctivě doléčovat, dále (jako dosud) se pestře stravovat, dál cvičit jógu a pokud možno být v dobré psychické kondici.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x