Kalonoskopie

Dobrý den, pane doktore - nevím zda toto patří do chirurgie-dotaz - jde provést vyšetření střeva jinak než kalonoskopií? Děkuji JARKA

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jarmilo. Důležité je říci, proč má takové vyšetření proběhnout? Pokud je to z důvodu krvácení anebo jiné poruchy trávení, je kolonoskopie tím nejlepším možným vyšetřením. Například kapsuloskopie či jiné vyšetřovací metody ji nenahradí. Pokud je důvod jiný, dá se střevo vyšetřit například i pomocí CT (computerová tomografie) event. s použitím takzvaného kontrastu. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: