Kašel a opakované užívání antibiotik

Dobrý den,mám 3,5 letá dvojčata a neustále marodí s kašlem.Naposledy jedna dostala spálu a k ní antibiotika,za týden nato,obě holky meli zápal plic a další dvě dávky antibiotik.Asi dva týdny byl klid a opět jedna z nich má suchý dráždivý kašel,hlavně pokud spí,přes den to není až tak hrozné.Nezabírá ani Sinecod,Dithiaden,Ventolin,... Jaký je prosím postup léčby?Další antibiotika asi nedostanou lékařka říkala,že už neví,co dále naordinovat pokud opět onemocní.Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud nejsou horečky či jiné celkové příznaky, je jistě snaha se antibiotikům vyhnout. V takových případech volíme léčbu symptomatickou - tedy léky proti kašli - ze silnějších můžete vyzkoušet např. Pleumolysin. Vhodné se mi zdají krevní odběry a vyšetření alergologiem/imunologem.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x