Kašel u 4letého chlapečka

Dobrý den. Prosím pěkně o radu: máme 4letého chlapečka, který dostal před 14 dni velkou rýmu, stékalo mu to do krku, a po několika posleších u dr. se zjistilo, že to vzadu slyší na pravé straně a musí se zaléčit. Doteď jsme brali volně prodejné, nyní nám paní dr. předepsala Spiropent a Erdomed. V lednu jsme měli to stejné, pak skončilo ATB. Na alergologii loni zjištěna na jarní stromy a roztoče, nyní jsme znovu objednaní. Může to být prosím nějaký příznat astmatu? Jaká mít režimová opatření, může teď chodit při Spiropentu a Erdomedu ven? A můžeme prosím mazat např. tymiánovou mastí na úlevu na hrudník, nebo něco alternativního? Moc děkuji. Od vánoc se pořád s něčím trápíme, a už jsme zoufalí. Děkuji, pěkný den,JV.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, rýma může být projevem alergie a kašel může být projevem astmatu. Pokud je z poslechu nad plícemi podezření na zápal plic, je vhodné k objasnění doplnit rentgen hrudníku. Pokud je chlapeček bez teploty a ustupují příznaky infektu, můžete s ním jít na krátkou procházku, ale šetřete ho, aby se neuhnal. Bylinkové masti mazané na hrudníček mu jistě neublíží. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: