Kašel u batolete

  • Dotaz od: Radka Zdvihalová
  • Publikováno: 14.4.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli je možné,aby dětské sušené mléko Nutrilon zahlenˇovalo.Moje roční dcerka od doby,kdy přestala pít mateřské mléko a začala dostávat Nutrilon,stále kašle převážně v noci,když leží.Vyzkoušela jsem homeopatii,sirupy(STODAL,MUKOSOLVAN,JITROCELOVÝ)a když nic nepomohlo,paní doktorka udělala RTG plic a výtěr z krku-vše v pořádku-a nasadila antibiotika Ospamox.Ta nezabrala,dcera v průběhu léčby ještě dostala rýmu a kašel se výrazně zhoršil.Jeli jsme na pohotovost,protože v noci měla náznak laryngitidy a tam dostala nová antibiotika Sumamed,Fenistil a Sinecod kapky.Zatím se její stav nezlepšil,rýmu má spíš bílou,občas žlutou,je bez teplot.Může to způsobovat ten Nutrilon,nebo máme navštívit alergologii?Kašel trvá už dva měsíce.Děkuji Vám za Váš čas i odpovedˇ.Radka Zdvihalová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na tuto konkrétní otázku neznám odpověd. Dlouhodobý kašel ale znamená problém, každopádně návštěvou alegologa nic nepokazíte a můžete s ním probrat i otázku umělé výživy a jejího možného vztahu ke kašli. Je možné, že je tato situace jen nakumulováním nachlazení a jiných onemocnění respiračního traktu u dcerky, ale je také možné, že je vše na alegickém podkladě. Alergolog by měl na tuto otázku odpovědět a tím se posunete dál. Přeji hodně štěstí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: