Kde hledat komplexní pomoc a léčbu?

Dobrý den, mám následující problém. V roce 2007 se mi spustil čirý vazký výtok z močové trubice. Obvoďačka mi dala AZI s tím, že mám zánět močových cest. Zabralo a měl jsem 2 roky klid. Najednou ztráta ranní erekce. Poté se opakoval stejný scénář, kdy mě léčila uroložka MUDr. Frkalová v Těšíně, kdy ze stěrů zjistila CTR. Kontrolní stěry prý byly dobré. V 10/2010 kvůli stejným problémům + cukání levého očního víčka u obvodního - biochemie krve, krevní obraz a diferenciál z analyzátoru OK a semikvantita a kultivǎně moči OK. Taky jsem vyhledal urologa v Karviné MUDr. Sedláčka. Ten mi celkem poctivě provedl vyšetření. Z moče zmnožené leukocyty a prý prostatitida s medikací Fromilid 1g denně s indometacinovými čipky na 14 dní. Po zahájení do dvou dnů začaly kruté bolesti na hrázi mezi sourkem a konečníkem. Po 10 dnech bolesti stále, tak se změnila ATB. Během léčby úplně zcela zmizela chuť na sex, vzrušivost na mazlení či vizuální podněty. Erekce možno dosáhnout jen mechanickým drážděním. Při kontrole jsem uvedl štípaní u prostaty a proto doplněno vyšetření o krev na chlamydie a odběr ejakulátu. Výsledek krve pozitivní IgG chlamydie trachomatis 1,15, stafylokok aureus v ejakulátu. Následovala změna ATB na Ciplox 1g denně na 30 dní. Výtok ustal, mírné bolesti zůstaly. Na zvýšení chuti jsem dostal Yohimbin, po kterém jsem nemohl spát a chuť žadná. Dále prý jsem zdráv. Ale protože jsem se necítil a nebyla možná diskuze, tak jsem se během braní Ciploxu obrátil přes známé na primáře nemocnice NJ MUDr. Štursu. Ten doporučil dobrat Ciplox nasazený Sedláčkem a poté kontrolní stěry. Partnerka doporučeno gynekologické a serologické vyšetření - bez nálezu. Stěry 1/2011 v NJ s výsledkem stafylokok epidermidis + viridující streptokoky. Gonorhea, kvasinky, mykoplasmata negativní. Ejakulát-snížená plodnost na 40% normálu. Medikace Prostamol. 2/2011 opět obvodní moč kultivačně negativní, stolice Campylobakterie negativní+zjištěny anaerobní e-coli. Taky PSA-OK. Semikvantita moči OK. Krev na CTR metodou imunoblot - jednotlivé antigenní determinanty IgA vše negativní, jen MOMP1 hraniční, Anti Chlam trachomatic IB negativní. Další výsledky protilátky chlamýdie sérum: anti-chlamydia/IgA 0,852 negativní anti-chlamydia/IgG 1,492 pozitivní anti-chlamydia/IgM 0,554 neg Anti-CPN/IgA 0,432 neg Anti-CPN/IgG 1,829 poz Anti-CPN/IgM 0,114 neg anti-CTR/IgA 0,074 neg anti-CTR/IgG 1,040 hraniční Opět nem NJ se závěrem chronická prostatitida stp. akutní exacerbaci s medikací Prostamol. Následuje MUDr. Horák andrologie Ostrava. 2/2011. Prvotní vyšetření prostata 3x3cm do 30 gramů a následně stěry a krev. S TestosteronFree Ria 47 S Krea 95 S Chol. 5,5 S GLC enzelect. 5 S Testosteron Lia. 16 S PSA 1,26 S FSH. 9 S LH. 4,5 S PRL Lia. 0,2 B HGB 159 B HCT. 0,45 B LEU. 5,16 B ERY. 5,02 B PLT. 172 Moč chemicky: Glukoza neg Erytrocyty 20/uL Bilkovina neg Leukocyty 33/uL Bilirubin neg Urobili neg Kul epitelie 2/uL PH 5,5 Krev neg Ketolatky neg Nitrity neg Hustota 1,02 Medikace Tanakan 1-1-1 na 90 dní + Cialis dle potřeby. Na dotaz co mi je a co ta erekce, tak jsem zdrav a porucha erekce je zapřičiněna více faktory-nevím ale jakými. 4/2011 u MUDr. Frkalové s opětovným vyýtokem z močové trubice a bolestí na hrázi. Medikace Prostamol. Provedeny stěry: Stafylokok sp. koagulaza negativní Mycoplasma hominis neg Ureaplasma urealyticum neg Kvasinky neg GO neg Antigen Chlamydia 91 pozitivní Konfirmační test antigenu neg Závěr - negativní , Medikace-deoxymikoin 1-0-1 na 14 dní 6/2011 opět MUDr. Frkalová stěry výsledky prý negativní 7/2011 MUDr. Horák OV vyšetření moč Glukoza neg Erytrocyty 2/uL Bilkovina neg Leukocyty 6/uL Bilirubin neg Dlazdicove epite 3/uL Urobili neg PH 5,5 Krev neg Ketolatky neg Nitrity neg 20/7/2011 obvodní s výsledky: Vyšetření moči semikvantita OK, Kultivačně moč OK Krev na chlam: Protilátky Chlamýdie sérum anti-chlamydia/IgA 0,783 negativní anti-chlamydia/IgG 0,953 hraniční anti-chlamydia/IgM 0,724 neg Anti-CPN/IgA 0,542 neg Anti-CPN/IgG 2,411 poz Anti-CPN/IgM 0,081 neg anti-CTR/IgA 0,046 neg anti-CTR/IgG 1,044 hraniční Chlamydia pneumoniae imunoblot jednotlivé determinanty IgA 35 kDa hraniční MOMP (39kDa) neg 48 kD neg 54 kD neg HsP 60kDa poz 90 kD neg 92 kD hraniční 98 kD hraniční LPS neg Celkový závěr anti Chlam pneu negativní Chlamydia trachomatis imunoblot jednotlivé determinanty IgA Vše Negativní s celkovým závěrem negativní 8/2011 alergologie+ imonologie MUDr. Kubová Třinec Krev vše OK a při opakovaných Chlamydiích doporučena léčba Klarithomycin 500mg denně na 3 týdny s následným rozborrm krve 2 měsíce po dobrání. Takže co mi vlastně je, když jsem dle lékařů zdravý? Abych zamezil výtoku z mǒcové trubice baštím 3-3-3 lichořeřišnice v tabletách. Na bolest piju vrbovku. Erekce zatím na styk vystačuje. Obrátil jsem se na urologii FN OV na asistenta primáře. Vysvětlil jsem mu peripetie s chlamydiemi, bolestí, výtokem a poruchami erekce a odpověd-pokud jste schopen styk vykonat, tak to není problém. Takže kudy kam?????? 9/2011 MUDr. Horák OV moč + Chl. + GO PCR negativní. Interní vyšetření srdce 6/2011 OK. Potřeboval bych radu jak pokračovat dale, neboť stále mívám denně tlaky v oblasti hráze. Navíc zvýšené mravenčení malíkových hran na rukou a maravenčení v patách. Také se nechci smířit s tím, že bych provozoval sex bez chuti na něj a jen za použití Cialisu. Kam bych se mohl prosím obrátit? Děkuji za Vaši odpověď pokud možno na email.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Opravdu všechny vyšetření, která jste absolvoval, svědčí pouze o tom, že jste se potkal kdysi v minulosti s chlamýdií a Vaše tělo ještě tvoří paměťové protilátky, které ale nesvědčí pro akutní zánět. Nejspíše trpíte uretrálním syndromem - tj. pocity štípání, pálení při močení nebo po něm, ale bez zjevné známky infekce v močových cestách. Léčí se symptomaticky - tj. dodržováním pitného režimu, preventivním užíváním lichořeřišnice či brusinkových preparátů a analgetiky. Někdy pomůže i nízká dávka anxiolytik. Co se týče sníženého libida, nemyslím si, že má příčinu v prodělaných zánětech. Spíš bych pátrala po tom, jestli není příčina potíží někde v psychice - zda neprožíváte nějaké stresové období - v práci, partnerství, rodině... Poraďte se proto i s psychologem. Taky za sníženou chutí k sexu může stát i nedostatek hořčíku v těle (svědčí proto i Vaše pocity mravenčení a brnění končetin). Proto by bylo vhodné dovyšetřit hladinu hořčíku v těle a při jejich nedostatku zahájit jeho suplementaci (i 0.5g až 3x/den).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: