Kdy vymizí příznaky hypotyreózy po zahájení léčby

Dobrý den, před 14 dny byla mé dceři (7 let) potvrzena snížená funkce št. žlázy (autoimunit. onemoc.), začla brát Euthyrox. Padaly jí vlasy a hlavně měla oteklá oční víčka, jiné problémy neměla. Můj dotaz je, za jak dlouho se stav upraví? Tzn., kdy můžu očekávat, že otoky nebudou, kdy se s tím tělo vypořádá. Zatím po těch 14 dnech žádná změna, naopak mi ještě připadá, že otoky padají dolů pod oči. Jinak do toho všeho ještě dcera chytla boreliozu a bere antibiotika. Děkuji, Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příznaky by měly odeznít do několika týdnů (pokud nejsou otoky víček způsobeny něčím jiným, třeba onemocněním ledvin). Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: