Kliste / borelioza,encefalitida

Dobry den,2lety syn mel kliste,chci se zeptat,jaky je postup, pokud se neprojevi do 2mesicu priznaky,urcite po 6tydnech zajit na krevni odber, je mozne z krve zjistit boreliozu a i encefalitidu? ma smysl zasilat kliste na rozbor /infekcnost klistete/? dekuji, Magda

Odpověď odborníka:

Abyste měli naprostou jistotu, tak po těch 6 týdnech na vyšetření hladin protilátek můžete zajít, ale pokud nebudou žádné příznaky v místě vpichu ani celkové "chřipkové", pak to samozřejmě není stoprocentně nutné. Navíc, pokud syna klíště kouslo tady v Praze, tak to není místo zvýšeného výskytu těchto infekcí. Klíště na rozbor bych z tohoto důvodu neposílala.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: