Kliste na sourku

Dobry den, zrejme v sobotu(16.5.09), kdy jsem travil hodne casu na louce ve Straznici na Hodoninsku se ke me dostalo kliste..To jsem objevil ve stredu(20.5.09) vecer prisate na sourku..Kliste nebylo nafoukle, bylo jakoby vyschle a podle vseho mrtve..Prepadla me trochu panika, protoze kamarad prodelal loni tezkou Lymskou Boreliozu a jedine co me napadlo, bylo vzit pinzetu a kliste odstranit..hlavicka ale zustala v tele a tak jsem ji tam nechal, jak i nekolik lekaru radi, at ho telo vylouci samo..Uz vim skoro vsechno o Borelioze a Encefalitide a ted uz jen cekam, jeslti se u me zacnou nektere z priznaku projevovat..kolem v pichu nebyla a zatima ani neni zadna skrvna ani zarudnuti..Lehkou unavu a obcasne pobolivani kloubu, hlavy a na plicich pozoruju, ale v mem pripade to muze byt i samosugesce..Nechci zbytecne zmatkovat, ale taky nechci nic podcenit..snazim se jist hodne vitaminu a pomoct telu aspon takto a zeptat se chci, kdy je nejlepsi si zajit udelat krevni testy i v pripade, ze se priznaky nezhorsi? a jestli je nebezpecne nechavat hlavicku v kuzi sourku a jestli je toto misto ve srovnani s ostatnimi partiemi nejakym zpusobem vic rizikove co se tyce infekce a rozneseni viru po organismu, nez ty ostatni..Kdy si muzu byt jisty, ze nejsem nakazeny? Omlouvam se za prilis dlouhy dotaz a predem dekuji za odpoved..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval návštěvu lékaře. Krevní testy je nyní možné udělat kdykoliv, inkubační doba je totiž řádu několika dní. Všechna místa na těle mají stejnou pravděpodobnost, že se nakazíte, pokud už je klíště infikované. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: