Koleno

Dobrý den, jsem po artroskopii kolene. Před operací bylo podezření na meniskus. Ale doktor mi tam nic nenašel, "jen" opotřebení chrupavky II. stupně. Ale mě to koleno bolí pořád stejnĕ. Jako před artroskopii. Bolí to na vnitřní části kolene. Při běhání to je v pohodě, jen při kopnutí do míče mě tam píchne. Na kole také v pohodě. Už nevím co s tím. Rozpozná to třeba magnetická rezonance?

Odpověď odborníka:

Pokud byla provedena nedávno artroskopie vyšetření magnetickou rezonancí je zbytečné, protože tato má menší diagnostickou výtěžnost než artroskopie. Jedná se zřejmě o změny na chrupavce, která bude vyžadovat větší ohleduplnost v zatížení, užití některých léků podporujících její látkovou výměnu. Léčbu na rehabilitaci a to jak pohybovou k posílení svastva v oblasti stehna tak fyzikální léčbu. Jinak pole nálezu na ASK více řekne váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
injekce na chrupavku | Od: Jiří | 22.5.2014 18:36
Ortoped mi nabídl injekci do chrupavky, která stojí
3.500,- Je to hodně peněz, kdybych alespoň věděl,
že mi to pomůže a nadále se budu věnovat na 100%
koníčku (fotbal).
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: