Kombinace léků na tlak a pití

Dobrý den, užívám léky na VKT Rivocor5, Prestarium Neo Combi a nově Rilmenidin Teva.... Co se může přihodit, když na tyto léky budu více pít??! Často totiž piji přespříliš, nevím kdy mám dost... Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud máte na mysli pití vody či jiných nealkoholických nápojů, mohou při jejich nadměrném příjmu vzniknout otoky a ev. pocit dechové tísně, může se též zvýšit krevní tlak. Při dlouhodobém nadměrném pití velkého množství tekutin se zatěžuje více srdce. Doporučuji příjem tekutin limitovat do cca 3 l denně, ještě lépe se poradit s lékařem. Pokud se ptáte na příjem alkoholu, může vzniknout ospalost, únava, závrať, tlak může více kolísat, proto také nedoporučuji nadměrné požívání alkoholu během této léčby. Např. při prudkém poklesu tlaku si můžete přivodit poruchu vědomí a úraz, což může být v dopravní provozu i fatální. Při užívání Rilmenidinu se alkohol nedoporučuje vůbec.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Alergie u psů a její možné projevy
Články: Alergie u psů a její možné projevy
Díky civilizaci a jejím...
Co je to keloid a jak jej lze léčit?
Články: Co je to keloid a jak jej lze léčit?
Keloid neboli keloidní...
Co je to předčasná ejakulace?
Články: Co je to předčasná ejakulace?
Předčasná ejakulace je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
S poruchami spánku jděte za praktickým lékařem
Články: S poruchami spánku jděte za praktickým lékařem
I poslední ovečka přešla už...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: