Komplikace po laterální release pately

Dobrý den, jsem již dva a půl roku po uvedeném zákroku a stále řeším mnohem větší bolest kolene než před samotným zákrokem. Koleno mám nestabilní, minimálně jedenkrát do týdne se mi při chůzi koleno ,,podvrtne,, a pak následně nesnesitelně bolí, bolí mě chůze do schodů/kopce a následně dolů, neustále cítím takový tlak po češkou jako bych mezi kloubem a češkou něco měla. Byla jsem odeslána na MR pro vyloučení poškození předního zkříženého vazu a menisku- Mr toto nepotvrdila, ale zároveň uvedli, že to nemohou vyloučit. Můj operatér mi stále opakuje, že si tělo musí zvyknout na nové postavení kloubu, ale já nepodstupovala tento zákrok kuli tomu, abych dva a půl roku po operaci měla mnohem větší bolest než dříve :-( I přes pravidelný pohyb a cvičení mi neustále dochází k úbytku svalové hmoty v okolí nad kolenem-cca 2,5-3 cm oproti zdravé noze. Momentálně mám opět napsanou rehabilitaci a léky proti zánětu v kloubu. Výsledek bez efektu. Je možné, že se prostě operace jen nepovedla a já tu cvičím naprosto zbytečně??

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tato operace má vždy nejistý výsledek, zvláště ve Vašem věku . Rozhodující je stav chrupavek, které mohly být poškozeny již před operací. Čéška si vždy nemusí zvyknout na nové postavení. V úvahu připadá i nová arthroskopie k posouzení současného stavu a postavení čéšky. Nález z MRI o ní nemluví. Léčba je zde svízelná a další možností je obrátit sena některé specializované arthroskopické pracoviště

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: