Kostrč

Dobrý, chtěla bych se zeptat na bolest v kostrči. Cítím jakoby bulku na kostrči, pár dní byla u trochu bílá. Více je na levé straně u kostrče mezi hjížděmi. 16.2. jsem dělala sedy-lehy na podlaze a bolelo mě to tak jsem si pod zadek vzala polštář a dál jsem pokračovala. Následujícího dne se mi, ale v oblasti kostrče objevila bulka. Na pohled nebyla vidět, ale byla cítit a měla jsem velké bolesti při sezení natož ležení, místo bylo začervenalé, ale nesvědilo ani jsem neměla horečky. Po dvou dnech úporné bolesti jsem si vzala prášky Oramellox ty bulku o trochu zmenšili a není cítit skoro žádná bolest, zarudnutí také ustoupilo. Bulka ale dále nemizí a nevím jak dále postupovat. Mám strach, aby to nebylo něco vážného a nebo aby se po vysazení prášků bolest nevrátila. Před pár roky jsem spadla ze stromu na ostrý kámen na kostrč, ale myslím že s tím to není souvislé. Minulý rok když jsem začala jezdit autobusem dlouhé cesty do školy se mi to udělalo také a bylo to větší a víc to bolelo, to už jsem sedět nemohla vůbec. Mazala jsem si to černou mastí a ono to postupně zhruba za 14 dní vymizelo. Pak se mi to stalo o pár měsíců ještě jednou, ale zase to hned vymizelo a bylo to jen ze začátku školního roku, protože dřív sem jezdila autobusem jen 15 minut. Teď jsem hned při malém objevu začala mazat, ale pořád to bylo stejné až prášky mi trochu zabrali, ale teď už mi to nic nedělá. Také mám trombózu, která se ale nějak nemusí léčit ani neberu nějaké léky. Jen si píchám injekce při dlouhodobých letech (např. okolo 8-12 hodin), což autobusem jezdím jen 1 hodinu ráno, potom strávím 7-9 hodin ve škole a poté 1-2 hodinu domů. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Doporučuji navštívit chirurga.Vypadá to na lokalizovaná zánět, který velmi často souvisí s dlouhodobým sezením. Může to však být i podobná zánětlivá záležitost,která ale komunikuje do střeva, což vyžaduje trochu náročnější léčbu. Nechat to ale bez léčby není rozumné, mohou z toho vzniknout komplikace, zvláště, pokud máte trombózu....V této chvíli to nebezpečné nejní, chtěl bych uklidnit. Řešit s chirurgem to však nutné je, není vyloučené, že to půjde i bez nějakého většího zásahu. vyšetřit však je nezbytné.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Herpes genitálií
Články: Herpes genitálií
Herpes (opar) genitálií...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x