Kotník

Dobrý den, 3.3.2016 jsem při stolním tenise zvrknul kotník na levé noze. Během minuty se mi udělal veliký otok a na nohu sem nemohl téměř došlápnout, ale i přes to sem byl schopen se dobelhat domů. Druhý den jsem vstal a na nohu sem nemohl došlápnout vůbec. Místní chirurg (podle většiny né moc šikovný chirurg) se mi na to podíval, ke snímku z rentgenu mi toho taky moc neřekl, pak mi na kotníku zmáčkl pár míst a řekl že to dáme do sádry. Dali mi dlahu a předepsali mi 20 injekcí "Zibor 2500". Po týdnu jsem přišel na dotočení a noha se mi zdála po dvou týdnech celkové léčby v pořádku. 23.3.2016 mi sádru sundali a já už na nohu mohl chodit jen to občas pobolívalo, dostal sem elastický stahovák a doporučení na cvičení s nohou a moc nohu nezatěžovat. Dnes 28.3.2016 sem se na noze pouze otočil a stalo se mi to samé, bolí to, pálí to až do poloviny lýtka. Vzhledem k mé finanční situaci si nemohu dovolit další absenci v práci a tak se chci zeptat jestli nemám vzhledem ke zkušenostem našeho chirurga navštívit jiného a jestli mohu po případě nohu lehce zatěžovat a mít jí zavázanou v elastickém stahováku s tím že si jí budu ledovat a vyvyšovat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pokud šlo o distorsi (podvrtnutí), tak myslím, že pan doktor postupoval správně. 20 dnů v sádře by mělo stačit. Spíš jde o to, co potom. Noha mívá po sádře oslabené svaly a zatuhlé klouby. Takže s ní nelze hned naplno pohybovat. Někdy neškodí doléčení v ortéze. A dobrá je rehabilitace - mobilizace i fyzikální léčba. Pokud bolest nepřejde, navštivte tohoto nebo jiného chirurga a poraďte se s ním o těchto možnostech.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: