Kotník

, immobilizace je vhodná někdy při větším poškození fixačních vazů kloubDobrý den pane doktore, k lékaři jsem objednaná na 18.srpna, ale kotník stále pobolívá ,několikrát denně se objevuje dosud neznámý pocit "horkosti" v jednom místě kotníku. Mohl by to být příznak nečeho závažnějšího? viz.komunikace s Vámi níže. Mnohokrát Vám děkuji a přeji krásný den! Lenka Dobrý den, pane doktore, mohla bych se zeptat na Váš názor, jak se takový úraz léčí? viz níže. Je to již tři týdny, pořád je kotník oteklý a bolestivý, dostala jsem při ošetření ortezu a berle s kontrolou za 14 dní, ale lékař má momentálně dovolenou. Děkuji Vám za odpověď a přeji krásný den Lenka Odpověď odborníka: Zlomenina zevního kotníku se léčí dostatečně dlouhoudobou immobilizací sádrovým obvazem s následnou rehabilitací. Ostatní metody nedovolují fragmenůlm zlomeniny dostatečné zklidnění, stav se projevuje hojením se zpožděním, bolestí a toky.Dotaz od: Lenka,Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení popisu rtg mého kotníku ze zprávy k dnešnímu ošetření na ortopedii - "st.p.abrupci lat.mall". Mnohokrát Vám děkuji! Lenka Odpověď odborníka: Podle toho, co jste v dotazu napsala je vyjádřeno: Stav po odlomení zevního kotníku.

Odpověď odborníka:

Jistě je vhodné vyšetření když se stav změní. Pravděpodobně dosud přetrvávající otok hlezna, ten vyžaduje sádru nebo ortézu, immobilizace je vhodná někdy až na 6 týdnů. Následná rehabilitace stav doléčí. Při pocit horka, vyšetření, kdy bývá kloub teplejší chladný obklad. Pokud by se jednalo o zarudnutí nebo teplotu potom bezodkladně kontrola na ortopedii a dalí léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: