Koupání v moři po odstranění pihy

Dobrý den, mám pihu na prsu (cca centimetr od bradavky), která se mi po vysazení antikoncepce před třemi měsíce začala mírně zvětšovat. Kožní lékařka mi vzhledem k plánovanému těhotenství doporučila okamžité chirurgické odstranění a histologii. Na zákrok jdu příští týden (dříve bohužel nikde neměli volno), přesně po dvou týdnech ale odlétáme k moři. Jaká bude péče o pihu (mazání krémem, zalepování náplastí...) a budu se moci po dvou týdnech od vyříznutí koupat v moři? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Rána by v té době měla být zhojena a koupání bude jistě bez zvláštních omezení možné. Je evidentní, že dlouhodobé působení mořské vody by nebylo vhodné. Rána vyžaduje opravdu i dohojení. Tedy krátkodobé vykoupání a plavání a chránění rány před přílišným vysoušením a sluncem. Jistá ohleduplnost bude plně na místě. Pokud by ranka byla příliš vysušená chránit, promáznout v podstatě jakýmkoliv krémem na obličej. .

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: