Kousnutí klíštětem

Dobrý den, 5 letý syn byl na školním výletě 9. června a přivezl si klíště. Za týden ( 16. června ) měl horečku 39 C, únavu, rýmu a od neděle 21. června má červený flíček ( viz. foto ). Jedná se o známku boreliózy? Na testech krve jsme zatím nebyli. Naše dětská doktorka čerpá dovolenou. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, foto bohužel není k dispozici. Nicméně pokud po kousnutí klíštěte následují vámi popsané symptomy, borelioza se velmi nabízí. Testy na boreliozu se provádí 6-8 týdnů od kousnutí klíštětem, to již ale může byt pozdě a infekce může byt již rozšířená po těle. Co bohužel navíc, běžně dostupné testy zachytí jen asi 50% nemocných boreliozou. Doporučuji co nejdříve vyhledat lékaře a nasadit ATB léčbu na alespon 3 týdny + probiotika, 1 kapsle bud hodinu před ATB nebo 2 hodiny po ATB, 1x ráno a 1x večer. Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: