Kousnutí klíštětem - reakce

Dobrý den, před 3mi dny, 19.5.2013 jsem našel na lýtku přisáté klíště, přisáté mohlo být cca 1,5 dne. Klíště jsem odstranil, přesto po jeho odstranění zůstala skvrna cca 0,5 cm velká, která svědí (zejména v práci, kdy se o ní tře látka kalhot, pokud je noha bez kontaktu, o vpichu ani nevím) a má mírně vystouplý střed. předpokládám že se mi klíště podařilo odstranit celé, ale přesto si nejsem jist zda část kusadel nemohla ve vpichu zůstat a zda je tělo samo vyloučí. Vpich potírám denně dezinfekcí (tea Tree oil), nicméně za 3 dny odjíždím na dovolenou a zajímalo by mne, zda je toto normální rekace, nebo je nutné navštívit lékaře. Děkuji-

Odpověď odborníka:

Není vyloučeno, že zbytek kusadla v kůži zůstal. Klíšťata jsem zásadně řešil excisí, malým vyříznutím kůže i s klíštětem i jako prevenci přenosů chorob, které klíšťata nosí. Zajděte na chirurgickou ambulanci ještě dnes k ošetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: