Kožní infekce

Milá paní Evo, potřebovala bych poradit ohledně mých kožních obtíží. Poslední 3 měsíce stále trpím na nějaké kožní infekce. Měla jsem jakousi infekci co mi hnisala kůže, poté jsem měla nějakou po které kůže slábla a odlupovala se, takže na některých místech žádná nebyla (nikdo mi neřekl o co jde, pouze mi napsali mastičky Fucidin s červeným proužkem a Framykoin zásyp, Locoid a Jarischovu vodu vše k lokálnímu použití). Trpím ještě odmalička na atopický ekzém, který se mi teď také projevuje. Kožní infekce i ekzém mají šílený průběh. Poslední dva týdny jsem začala ještě trpět na bradavice. Objevila se mi jedna malinká na noze, kterou mi okamžitě vypálili, nicméně dva dny na to jsem měla 3 další na patě. Stejný postup vypálení a týden na to (kromě toho že ty předchozí i když prý malinkaté nezmizely) se objevilo asi 6 dalších na druhé noze - opět vypálení. Po dalších 3 dnech mám dvě bradavice na pravé ruce a ještě okolí genitálií - tam jich je mraky. Do toho se mi po těle objevují taková podivná místa jakoby uschlé kůže. Začínám být docela zoufalá. Lékařka mi akorát vždy všechno vypálí a pošle mě domů a na tu kůži mi napsala krémovou bázi na promazání. Ale já potřebuji pomoct. Z jedné malé bradavičky jsem celá obrostlá bradavicemi i přesto, že dodržuji všechny hygienické návyky. Denně utírám prach desimfikuji místa s bradavicemi Betadynem a vždy zalepím náplastí, často se myji a snažím se pokud možno na nic a na sebe nesahat. Krevní testy mám prý v pořádku (na které jsem byla poslána kvůli podezření na anemii). Už nevím co bych měla dělat, svědí, pálí a bolí mě kůže snad po celém těle. Dnes se mi přidalo podivné jakoby pálení kůže na prstech na levé ruce - cítím to jakoby opařené, ale nespálila jsem se a kůže vypadá naprosto normálně. Pomozte mi prosím co mám dělat, ať za měsíc nejsem úplně porostlá bradavicemi. Co bych měla jíst/pít, jaké vitamíny, čeho se vyvarovat - po internetu nic napsané není a já budu vážně už ráda za cokoliv. Děkuji M

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže mohou souviset s oslabenou imunitou, takže by možná bylo vhodné navštívit imunologa. K tomu doporučuji upravit jídelníček ve smyslu pročištění organismu a nasadit nějaký čistící čaj ( např. od p. )Váni či Grešíka-3xdenně, dlouhodobě). Větší náchylnost ke kožním infekcím je běžný projev u atopiků, takže to vlastně souvisí i s tím ekzémem. Pokud se nedaří ekzém zvládnout, pak je možné místo kortikoidů nasadit topické imunomodulátory ( poraďte se s kožním lékařem). Na bradavice existují i homeopatika - poradí vám v lékárně.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x