Křeče a otok nohou

Dobrý den pani doktorko.Začnu nejdříve moji nemocí léčím se ve Fakultní nem.v Hradci Králové na Chron.lymfoc.leukémii.Letos mi byla aplikována čtvrtá dávka formou kapačky.19.5.2011 dostanu pátou+UZ aby bylo vidět jak infuze působí.Nyní se mi a to je ten důvod proč Vám píši můj dotaz,začal natékat levý kotník+bolest v lýtku.Praktický lékař mne poslal na UZ aby se vyloučila trombóza.Ta byla vyloučena pouze mám častečně neprůchodné lýtkové(svalové)žíly.A nyní ještě mne chytají křeče do prstů na nohách.Co mám dělat abych se zbavil těch křečí a némá to spojitost s mojí nemocí(podávané léky).Děkuji předem za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je otok jednostranný je dobře se se vyloučila hluboká žilní trombosa, protože obecně nádorové onemocnění je rizikovým faktorem pro vznik trombosy, i samotná chemoterapie následný rozpad patolgoický buňek je rizikovým faktorem. Pokud máte i křeče ,pobolívání svalů lýtky mohlo bo být i nedostatekm vitamínů /vápníku, hořčíku/. Jelikož Vám byla prokázána žilní nedostatečnost , tak bych doporučovala i nosení elastických punčoch, které svým stahem mechanicky pomáhají žilnímu systému. Určitě problémy zkonzultuje na hematologii, kam docházíte na chemoterapii.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x